Hírek

Elérhetőségek

Tájékoztatás intézményi koronavírus tesztelés eredményéről

Tisztelt Turai Polgárok!

A mai napon önkormányzatunk mindkét óvodájában megtörtént a munkavállalók központi covid szűrése. Az intézményvezetőktől kapott tájékoztatás szerint  a tesztelés eredménye az alábbiak szerint alakult:

A Többsincs Óvoda és Bölcsődében a tesztelés eredménye minden dolgozónál negatív lett. Korábban tesztelt 1 fő dolgozó teszt eredménye pozitivitást mutatott. A járványügyi hatóság az intézményvezető részére azt a tájékoztatást adta, hogy az eset járványügyi intézkedést  nem igényel, tekintettel arra, hogy  az érintett dolgozó péntek óta nem dolgozik, folyamatosan és rendszeresen maszkot viselt, a gyermekekkel nem volt közvetlen kapcsolatban és  mai tesztelés eredménye alapján minden munkavállaló tesztje negatív.

A Kastélykerti Óvoda és Konyha intézményben a tesztelés eredménye egy fő munkavállaló esetében pozitív lett. Az érintett munkavállaló pedagógiai asszisztens. Érintett:  a Margaréta csoport (27 fő) , valamint a közvetlen munkatársak: 2 fő (óvodapedagógus, dajka). Az érintett dolgozót otthonába bocsátották, megkezdték a termek fertőtlenítését. Az Oktatási Hivatal a Margaréta csoportra rendkívüli szünetet rendelt el holnaptól december 4-ig. Más csoportban csak azokat tudják elhelyezni, akik a Margaréta csoportból az elmúlt héten nem jártak óvodába.

Tájékoztatom Önöket, hogy önkormányzatunk a járványügyi hatóságtól semmilyen információt nem kap a turai covid-fertőzött személyek számáról vagy járványügyi megfigyelés alatt álló turai lakosokról.

Tura, 2020. november 25.

 

                                                                                                                                                 Szendrei Ferenc

                                                                                                                                                 polgármester