Hírek

Elérhetőségek

Kastélykerti Óvoda

Elérhetőség:

Óvodavezető: Bertók Gabriella
2194 Tura, Kossuth Lajos u. 36.
Tel/fax: 28/580520
E-mail: kastelykertiovoda@gmail.com
web: http://www.kastelykertiovoda.hu

Kérjük segítse Alapítványunkat adója egy százalékának felajánlásával:
Adószám: 18686012-1-13 Bóbita Alapítvány a turai óvodásokért.

AZ ÓVODA BEMUTATÁSA

ovi_03.jpgÓvodánk Tura legszebb helyén, a Schossberger-Kastély parkjában helyezkedik el, a báró intézőjének többször korszerűsített házában. Az ódon épület nagyon barátságos, meleg, családias hangulatú. Öt csoportban 125 kisgyermek neveléséről, ellátásáról gondoskodunk hétfőtől péntekig 6.30-tól 17.30-ig. Saját konyhával rendelkezünk, mely friss, ízletes és bőséges ételek kiszolgálását teszi lehetővé, és figyelembe tudjuk venni az egyéni érzékenységet /pl. ételallergia/ is.

A ránk bízott gyermekekről 23 felnőtt gondoskodik. Az óvodapedagógusok és a dajkák szakképzettek. Dolgozóinkra jellemző a gyermekközpontúság, empátiakészség, türelem.

A hatékony nevelés érdekében évek óta összeszokott és jól együttműködő, egymást harmonikusan kiegészítő óvónői párok dolgoznak egy csoportban, felmenő rendszerben. Udvarunk kb. 6000 négyzetméter területű, fákkal, bokrokkal körbevett, füves terület, mely biztosítja a gyermekek számára a jó levegőt, a kellemes környezetet. Homokozók, fából készült különféle szabadtéri játékok, hinták, játszóházak, nagy méretű fürdőmedence, bicikli-pálya teszi az udvari életet vonzóvá, érdekessé, a mozgásfejlődést elősegítővé.

NEVELÉSI PROGRAMUNK

ovi_02.jpgA gyermekcsoportok szervezése életkoruk szerint történik, kis – középső – nagy csoportokat hozunk létre.

Célunk, hogy a gyermekek szeretetben, érzelmi biztonságban, sok szép élménnyel gazdagodva élvezzék a nálunk töltött éveket, s magabiztosan lépjenek az iskolába.                       Törekszünk arra, hogy az óvónők által szervezett játékos tevékenységeken keresztül a gyermekek kiegyensúlyozottan, életkoruknak megfelelően fejlődjenek. Célunk a gyermekek érdeklődésének felkeltése, a kreativitás és a problémamegoldó-képesség fejlesztése, a tanulási képesség megalapozása. Legfőbb feladatunknak tekintjük, hogy olyan emberi értékeket és műveltségtartalmakat közvetítsünk, mely kihat gyermekeink későbbi életére is, s amelyek segítségével megállják majd helyüket az iskolában, az életben.

 

Külön foglalkozások:

Az óvodai életet számos programmal színesítjük: színházlátogatás, kirándulások, úszás-oktatás, néptánc, sakk-foglalkozás. Heti két alkalommal logopédus foglalkozik a beszédhibás gyermekekkel. Hittan-foglalkozás hetente egyszer van, délelőtti időpontban.

Jeles napok:

Csoportokban ünneplik a gyermekek születésnapját, közös óvodai ünnepélyeink: Mikulás, Karácsony, Farsang. A nevelési évet a gyermekek által adott Évzáró-műsorral zárjuk. A nagy csoportos gyermekek búcsúztatása.

Törekszünk a bizalomra épülő szülő-óvoda kapcsolat kialakítására, a nevelési elvek közelítésére, a szülők minél szélesebb tájékoztatására. Az óvodai nevelés feltételeinek javítására és a gyermekek életkörülményeinek jobbá tételére létrehoztuk a „BÓBITA ALAPÍTVÁNYT”.

További céljaink:

az épület tatarozása, tornaszoba, foglalkoztató építése, berendezési tárgyak felújítása, fejlesztő eszközök beszerzése.